Jack är kär

Om vi inte räknar med hans flock så har han 3 kärlekar:

1. Cilla som är grannens schäfer... och två kuddar.
 
Dessa två kuddar ligger på vår säng, de är stora, luddiga och lila. Han drar omkring på dessa kuddar i huset och slösar så oerhört (tycker jag) av sin kärlek till dessa två fluffiga tingestar. Han vill absolut ha dessa stora kuddar i sin bädd som finns i hallen, kuddarna fyller bokstavligt talat hela hallen. Skulle någon "gud förbjude" hämta en kudde för att ha den som stöd när denne tittar på tv, så blir Jack förtvivlad. Han vill aldrig stöta sig med någon så han smyger fram och drar sakta bort kudden för att sen springa iväg och "gömma" den. Jippie, kudden är "räddad". 

När han ska sova så bäddar han med dessa kuddar i flera minuter för att slutligen välja ut en som han sen lägger sig och "kramar".

Mitt problem är att jag tycker kuddarna börjar bli slitna. Skulle verkligen vilja byta ut dem, nu. Det går ju inte, Jack blir ju förtvivlad... Är jag fjompig? Barna brukar säga att de har bara fått hälften av min omsorg jämfört med Jack. Det stämmer självklart inte, men han är faktiskt min lille pojk. hmm, detta är ett I-landsproblem men dock ett litet problem.


Jack har dragit ut kudden i köket och matte vill vara med och mysa.
Det var naturligtvis inte uppskattat, man ska vara två, inte tre när
det ska mysas tycker han. Jack och kudden drog vidare sen ut till hallen... 


Hunden är människans bästa vän

Hunden var en uppskattad och särdeles viktig följeslagare till människan redan för 6.000 år sedan. Det kan man konstatera efter att ha funnit forntida gravlämningar där människor begravts tillsammans med sina hundar.

Det finns ungefär 750 000 hundar i Sverige fördelade på över 300 raser och ett otal blandraser. Hundens betydelse för människans välbefinnande är känt och det har konstaterats att hundar på ålderdomshem får de äldre till att bli både gladare och piggare.

Hundägare har bättre hälsa än människor utan hund. Hundägandet hjälper till att reducera högt blodtryck, mildra depressioner och är avstressande. Människor med hund har lättare att knyta sociala kontakter och får därför ofta ett rikt socialt liv, hunden aktiverar och ökar de sociala kontaktytorna.

Många fysiskt handikappade har stor glädje av att vara hundägare. Först och främst nöjet i sig av det trogna sällskapet men också av att många hundar kan tränas till att hjälpa till med olika uppgifter.

Undersökningar har visat att barn som växer upp med hundar utvecklar en bättre kommunikation med andra barn och vuxna. Barn med hund är också ofta bättre på att ta ansvar och kan lättare tackla livets faser som till exempel fortplantning, födelse, sjukdomar och död.


Kärlek

Men!
Vi semestrade i Tunisien 1 vecka nu i september. Där såg vi massor av hemlösa hundar och katter, magra och eländiga. Halvt eller helt förvildade levde de av sopor, förmodligen hade de aldrig haft en positiv upplevelse av mänsklig kontakt någonsin. Och vi såg inte en enda gång någon Tunisier ha ett sällskapsdjur (förutom hästar och kameler som utnyttjades som inkomst genom att låta turister rida på dem) Jag undrar bara: fanns det ingen längtan att ha en hund eller katt som sällskapsdjur? konstigt... jag trodde det låg i vår instinkt, men det verkar vara miljö- och traditionsstyrt...


Stranden i Hammamet
Tunisien.


Kennelträff 12 sept 2009 i Beth

Så var det dax för den årliga kennelträffen. 18 hundar + familjer kom till en välplanerad dag i Beth. Vädergudarna var på vår sida och bidrog med sol och höstvärme. Det var en riktigt lyckad dag med trevliga människor, roliga aktiviteter och alla dessa underbara Tollare. Man ska väl egentligen inte jämföra sin hund med andras, men det är omöjligt att undvika. Det blir alltid massor av hundsnack och jämförelser och det är så kul att få prata av sig med likasinnade hundtokiga Tollarälskare!
  


Här har vi precis ankommit och inväntar instruktioner från Solgerd, kennelmor.


Denna dag bjöd på tipspromenad och tävlingsaktiviteter i form av 5 stationer:

1. Apportering 2. Slalom 3. Hopp över hinder 4. Ställande under gång 5. Hundrace



Apporteringen borde ha fungerat bättre! Kanske var Nicke nervös? :)


Slalom har vi också tränat på förr, det gick jättebra!


Hopp likaså.


Men Ställande under gång, en katastrof.
Jag har tyckt att detta moment har varit svårare att träna in med Jack och därför har jag helt enkelt struntat i det. Hmmf, det retar mig att jag är så bekväm. Jag ska läsa på lite om hur jag ska lägga upp träningsmomentet och sen ska vi klara detta! jädrar i mig..


Sista stationen var Hundrace, det hade jag aldrig hört talas om tidigare. Det gällde helt enkelt att locka till sig sin hund och få den att springa så fort som möjligt. Först springer husse/matte i väg och efter några sekunder släpps hunden. Det har alltid varit svårt att få Jack att ge järnet om det inte springer ett rådjur framför, så detta får vi träna.



Solgerd hade dukat upp rejält med jättegott fika. Här fick vi reda på dagens resultat i tipsrunda och aktiviteter. Det gick inte superbra för Jack m familj... Vi vann pris i tipsrundan men hade inte en chans för alla jätteduktiga hundar + förare i de olika tävlingsstationerna.



Här har vi avslutningsvis 4 söta syskon från J-kullen, Jack, Jackie, Elsa och Cole.

Dessa underbara tollare...

Tack Solgerd och Göran för denna lyckade dag!

RSS 2.0